Cum sa iei in considerare usile si ferestrele cand masori spatiul pentru mobilier

Oana-Sorina30/06/2023

Atunci cand te gandesti sa iti amenajezi casa cu mobilier nou, este esential sa iei in considerare nu doar dimensiunile pieselor de mobilier, dar si usile si ferestrele. Acestea pot influenta in mod semnificativ modul in care piesele de mobilier se potrivesc in spatiul tau. Iata cateva sfaturi despre cum sa faci acest lucru:

Masurarea usilor si ferestrelor

Inainte de a incepe sa masori spatiul pentru mobilier, este important sa masori usile si ferestrele. Aceasta include latimea si inaltimea usilor, precum si dimensiunea si pozitia ferestrelor. Aceste masuratori te vor ajuta sa determini ce dimensiune de mobilier poate fi adusa in casa si unde poate fi plasat.

Luarea in considerare a spatiului de circulatie

Este important sa lasi suficient spatiu pentru a te deplasa in jurul mobilierului. Acest lucru este deosebit de important in apropierea usilor si ferestrelor, unde spatiul de circulatie poate fi limitat.

Considerarea luminii naturale

Ferestrele aduc lumina naturala in casa, asa ca este important sa nu blochezi aceasta lumina cu mobilierul. incearca sa plasezi mobilierul in asa fel incat sa nu obstructioneze ferestrele.

Utilizarea unui plan de etaj

Un plan de etaj poate fi un instrument util pentru a vizualiza cum se va potrivi mobilierul in spatiul tau. Poti sa il desenezi pe hartie sau sa folosesti un program de design interior. Acesta ar trebui sa includa usile, ferestrele si orice alte caracteristici ale camerei.

Verificarea masuratorilor

Inainte de a cumpara mobilier, este important sa verifici masuratorile. Asigura-te ca mobilierul va putea trece prin usi si ca va avea suficient spatiu in camera unde va fi plasat.

Concluzie

Luarea in considerare a usilor si ferestrelor atunci cand masori spatiul pentru mobilier poate face diferenta intre un spatiu bine amenajat si unul aglomerat. Cu putina planificare si atentie la detalii, poti sa te asiguri ca noua ta piesa de mobilier se va potrivi perfect in casa ta.