Ghid pas cu pas pentru masurarea spatiului: Cum sa planifici corect pentru mobilierul tau

Oana-Sorina27/06/2023

Inainte de a incepe sa cumperi mobilier pentru casa ta, este esential sa intelegi cum sa masori corect spatiul disponibil. Acest ghid pas cu pas te va ajuta sa planifici eficient pentru mobilierul tau.

Pasul 1: Intelegeti nevoile dvs. de mobilier

Primul pas in planificarea mobilierului este sa intelegeti ce aveti nevoie. Acest lucru poate varia in functie de camera pe care doriti sa o mobilati, de stilul dvs. de viata si de preferintele dvs. estetice. De exemplu, daca doriti sa mobilati un living, s-ar putea sa aveti nevoie de un canapea, un fotoliu, o masa de cafea si un dulap pentru televizor.

Pasul 2: Masurati spatiul

Urmatorul pas este sa masurati spatiul disponibil. Folositi o ruleta de masurare pentru a obtine dimensiunile exacte ale camerei. Masurati lungimea, latimea si inaltimea camerei. De asemenea, este important sa luati in considerare orice caracteristici arhitecturale, cum ar fi ferestrele, usile si semineele.

Pasul 3: Faceti un plan

Dupa ce ati masurat spatiul, faceti un plan al camerei. Acesta poate fi un schita simpla pe hârtie sau puteti folosi un program de design pe computer. Asigurati-va ca includeti toate caracteristicile arhitecturale si marcati unde se afla prizele electrice si intrerupatoarele de lumina.

Pasul 4: Masurati mobilierul

Acum ca aveti un plan al camerei, puteti incepe sa masurati mobilierul pe care doriti sa il cumparati. Asigurati-va ca luati in considerare toate dimensiunile, inclusiv inaltimea, latimea si adâncimea. De asemenea, luati in considerare spatiul necesar pentru a deschide sertarele sau usile.

Pasul 5: Verificati accesul

Inainte de a cumpara mobilierul, asigurati-va ca acesta va putea fi transportat in camera respectiva. Masurati usile, scarile si coridoarele pentru a va asigura ca mobilierul va putea fi mutat in locul dorit.

Pasul 6: Planificati dispunerea mobilierului

In final, folositi planul camerei pentru a planifica unde va fi plasat fiecare piesa de mobilier. Asigurati-va ca lasati suficient spatiu pentru a circula liber prin camera si ca mobilierul nu blocheaza niciun acces la usi sau ferestre.

Pasul 7: Testati planul

Inainte de a face achizitia finala, este o idee buna sa testati planul. Puteti face acest lucru prin marcarea dimensiunilor mobilierului pe podea cu banda adeziva. Acest lucru va va oferi o idee despre cum va arata camera si cât de mult spatiu veti avea.

Pasul 8: Faceti achizitia

Acum ca ati planificat totul, sunteti gata sa faceti achizitia. Asigurati-va ca ati luat in considerare toate masuratorile si ca mobilierul pe care il cumparati se potriveste cu planul dvs.

Planificarea si masurarea corecta a spatiului pentru mobilier poate parea o sarcina descurajanta, dar cu un pic de pregatire si atentie la detalii, puteti asigura ca veti face cele mai bune alegeri pentru casa dvs. Acest ghid pas cu pas va va ajuta sa navigati prin proces si sa va asigurati ca mobilierul pe care il alegeti se va potrivi perfect in spatiul dvs.

Concluzie

Masurarea spatiului pentru mobilier nu este doar o chestiune de a lua o ruleta de masurare si a incepe sa masurati. Este un proces care necesita gândire strategica, planificare si o intelegere a modului in care diferitele piese de mobilier vor functiona impreuna intr-un spatiu. Cu un pic de timp si efort, puteti crea un spatiu care nu numai ca arata bine, dar este si functional si confortabil.